Baby Bouncers, super leuk! Toch?

Lieve mommy’s en mommy’s to be,

In deze blog wil ik het met jullie hebben over een baby bouncer. De baby bouncer ziet er altijd heel leuk uit en de meeste kinderen vinden het ontzettend leuk. Wat doet het eigenlijk met de ontwikkeling, helpt dit je kindje of houdt het juist de ontwikkeling tegen? Je leest het in deze post.

De baby Bouncer

De baby bouncer komt in vele uitvoeringen en kleuren. De meest simpele variant is een stoeltje wat je bevestigd in de deurpost. Je hangt er een stoeltje in en deze zit vast door middel van elastieken. Je stelt hem zo af dat je kindje met de tenen op de vloer kan komen.
De andere variant is dat een soortgelijk stoeltje in een klein frame hangt.
Veel kindjes hoef je het niet eens te leren en beginnen eigenlijk al als vanzelf wat af te zetten met de voeten waardoor het stoeltje gaat ‘springen’/bouncen.

De baby bouncer!
De baby bouncer!

Je kindje is tevreden en heeft ontzettend veel plezier. Tevens ziet het er gewoon ontzettend leuk uit!

Lees ook: Motorische mijlpalen

Ontwikkeling

Kinderen kunnen volgens de fabrikant rond de 6 maanden voor het eerst in een babyjumper en tot maximaal 12 kilo en 81 cm. Voor ik ga vertellen wat ik er van vind hebben we het over wat een kindje van rond de 6 maanden moet doen.
Wanneer je kindje een maand of 6 is zal hij of zij het grootste gedeelte van de dag op de buik op de vloer of box doorbrengen. Als het goed is kan het van rug naar buik rollen maar nog niet terug. Misschien begint het zelfs al wel een beetje rond te draaien op de buik of te tijgeren. Kortom je kindje is zich in liggende positie aan het ontwikkelen. 

Baby Bounces vs. Ontwikkeling

Nu we weten wat we van een kindje van die leeftijd mogen verwachten kunnen we ze naast elkaar leggen. Eigenlijk staan beide haaks tegenover elkaar. In een babybouncer vraag je van je kindje om te verticaliseren terwijl het zich eigenlijk nog horizontaal op de onderlaag moet bevinden.
Tevens leert je kindje vooral strekken door het springen, heupen, knieën en voeten zijn volledig gestrekt terwijl je eigenlijk wilt dat je kindje gaat leren buigen van de heupen en knieën om over een maand of twee drie in kruiphouding te komen.

Hang in there!
Hang in there!

Dus

Misschien heb je het al kunnen lezen, ik ben geen fan. Simpelweg omdat het exact het tegenovergestelde stimuleert van wat je kleintje eigenlijk zou moeten kunnen. Ik snap dat het ontzettend leuk is om je kindje er in te laten spelen. Je bent en blijft zelf de ouder en bepaalt wat je wel en niet voor je kindje wilt. Als je er dan heel graag een wilt, gewoon omdat het wat anders is dan de rest. Laat je kindje er nooit te lang in zitten. Maximaal 10 minuten is meer dan voldoende. Leg je kindje daarna weer op de vloer zodat het lekker verder kan ontwikkelen met waar het eigenlijk mee bezig hoort te zijn!

2 gedachten over “Baby Bouncers, super leuk! Toch?”

  1. Hoi Anne,

    Je bespreekt de baby bouncer voor gebruik bij 6 maanden. Wat op latere leeftijd? Mijn zoontje is 8 maanden en kruipt al flink rond. Op schoot wil hij niets anders dan op en neer springen. We hebben nu een springtuigje in bruikleen: dolle pret! Maar ik stel me dus nog wel de vraag of dit fysiotherapeutisch wel oké is.

    Dankjewel,
    Annelies

    1. Dan zou het zeker nog kunnen als vermaak. Het is niet het belangrijkste wat je hem aan kunt bieden natuurlijk maar als aanvulling is het zeker leuk! Groetjes Anne

Geef een antwoord