Waarom speelgoed als je handen en voeten hebt? Maand drie!

Maand drie is de maand vanaf waar je echt steeds meer interactie met je kindje gaat krijgen en het steeds meer aandacht krijgt voor de wereld om zich heen. Je kindje krijgt langzaam aan steeds meer een ritme en je weet wanneer je iets kunt gaan plannen. Wat kun je verder van je kindje verwachten in deze maand? Je lees het in dit artikel.

Vergroten van de wereld

Vanaf deze maand wordt het zicht van je kindje een stuk beter. Het kan eindelijk kleuren gaan zien. Voorheen was het onderscheiden van kleuren heel erg lastig. Ook kan je kindje nu scherp zien tot anderhalve meter en kan het beter focussen op iets wat het mooi vindt.

Dit betekent dan vaak ook dat je kindje langzaam steeds meer interesse gaat krijgen in speelgoed. Hierbij is het goed je te realiseren dat je kindje begint met het zien van primitieve kleuren en dat prachtige pasteltinten simpelweg slecht zichtbaar zijn voor je kindje. Helaas moeders, maar speelgoed passend bij het interieur is voor je kindje niet interessant.

Lees ook: Mijn eerste maand!

Je hebt handen!

Doordat je kindje nu beter kan gaan focussen begint ook de hand oog coördinatie zich te ontwikkelen. Je kindje kan vol verwondering naar zijn eigen  handen kijken, langzaam de vingertjes gaan bewegen en die bekijken en de handen samen in de middellijn brengen.

Het zal dan ook soms per ongeluk speelgoed pakken en meenemen naar de mond om mee te ‘spelen’. Dit is nu echt nog per ongeluk. Je kindje kan speelgoed nog niet bewust loslaten. Dit resulteert in regelmatig speelgoed laten vallen, ja ook op het gezicht.

Letterlijk een grotere wereld

Vanaf drie maanden zal ook buikligging steeds beter gaan. Waar het voorheen echt moest,  beginnen de meeste kinderen het nu pas leuk te vinden om op de buik te liggen. Ze hebben immers al flink geoefend en kunnen nu hun hoofd langer en hoger optillen. Als je op je buik rond kunt kijken is je wereld een heel stuk groter. Op je rug zie ja namelijk alleen het plafond maar op je buik kun je ook veel verder kijken, dan zie je ineens de rest van de woonkamer of je box. Ook kun je eindelijk zien wat voor moois er om je heen in de box ligt in plaats van het per ongeluk aan te raken en mee te nemen.

Lees ook: Vandaag lachte ik voor het eerst, ik den kdat ik het wel leuk vond.

Wel kun je alleen nog maar kijken op je buik. Je hebt al je spieren nodig om in deze positie te blijven liggen en het lukt dan ook niet om speelgoed echt te gaan pakken. Als je gelukt hebt kan het per ongeluk een keer aan het einde van deze maand.

 

Hé ik heb benen!

Vanaf nu kan het ook gaan opvallen dat je kindje de benen veel in de lucht gaat brengen. Het zal nog niet met de voeten gaan spelen maar wel de knieën boven de buik trekken. Dit kan resulteren in omvallen op je zij. Dit zijn de eerste oefenpogingen voor het uiteindelijke gaan rollen. Dit doen echter nog niet alle kindjes nu.

Kinderen die wat moeite hebben gehad met acclimatiseren aan zwaartekracht zullen dit nog niet gaan doen. Zij zijn vaak nog druk genoeg met hun handen en hebben hier, letterlijk, hun handen vol aan!

 

 

Geef een antwoord