De eerste verjaardag van de blog, en die van je kindje!

Wauw, tijd gaat snel! Maar ik wist niet dat het zo snel ging! Vandaag is het precies 1 jaar gelden dat ik de blog annepauw.nl begon! Iets waar ik tot op de dag van vandaag trots op ben! Ik heb nog onwijs toffe plannen voor mijn website en hier komen jullie snel meer over te weten.

Ter ere van deze eerste verjaardag komt er een extra artikel online vandaag! Namelijk over de eerste verjaardag van je kindje, hoe toepasselijk😉!Want weet jij wat je must do’s zijn voor de eerste verjaardag van je kindje? Je leest het in dit artikel!

Als het gaat om cadeau ideeën hangt het natuurlijk heel erg af van in welke fase van de ontwikkeling het feestbeest momenteel zit. Een kindje wat al loopt geef je een heel ander cadeau dan een kindje wat nog moet gaan kruipen. Daarom delen we deze blog op in twee stukken, namelijk cadeau ideeën voor lopers en voor de niet lopers.

Disclaimer!

Misschien goed om te weten maar ik ben totaal géén fan van speelgoed wat aangedreven wordt met batterijen, hier ga ik dus ook geen speelgoed suggesties op geven. Vroeger moest ieder kind zelf rammelen om geluid uit speelgoed te krijgen en ook die mensen zijn groot geworden en zijn misschien nog wel innovatiever dan wanneer alles uit zichzelf geluid maakt…

Lees ook: Het consultatiebureau

Dit kan altijd

Voor zowel loper als niet lopers zijn dingen als een blokkenstoof, en puzzels ontzettend leuk om te geven en te krijgen. Kinderen van één beginnen vaak met puzzelen, zolang het niet al te ingewikkeld is. Met name houten puzzels van bijvoorbeeld dieren, voertuigen enzovoort zijn voor nu heel toepasbaar. Één jarige leren langzaam figuren herkennen en kunnen deze zelf in het goede gat stoppen. Kinderen vinden het leuk om speelgoed ergens in en uit te halen en zullen daarom blij zijn met een mooie blokkenstoof. Ik zelf ben fan van simpel en eenvoudig dus een leuke kunststof of houten blokkenstoof is prima.

Nog net niet aan de wandel

Wanneer het feestbeest nog net niet aan de wandel is, is een eenvoudige houten loopkar, kinderwagen of iets van die orde een leuke optie om cadeau te geven. Vooral aan loopkar met blokken in de bak is onwijs leuk. Met blokken bouwen is voor ver na je eerste verjaardag ontzettend leuk om te doen.

Speelgoed wat weg rolt als je er bijna bent is voor deze fase ook ontzettend leuk. Het stimuleert om te gaan bewegen en ergens achteraan te gaan. Bijvoorbeeld een auto, of grote (opblaas) bal.

Voor onze wandelaars

Kindjes die rond hun eerste of voor hun eerste verjaardag al lopen hebben vaak weinig tijd gehad om zich fijn motorische te ontwikkelen. Je ziet vaak een groot verschil in vaardigheden hierin. Daarom is het voor deze kinderen heel geschikt om speelgoed cadeau te doen waarbij ze de fijne motoriek ontwikkelen.

Lees ook: Lopen, wat kun je doen om je kindje te helpen. 

Ander leuk speelgoed voor kindjes rond hun eerste verjaardag is, afhankelijk van of je een jongen of een meisje hebt of waar het graag mee speelt, is een keuken of bouwtafel. Dit is speelgoed waar ze staand aan kunnen spelen. Zo kan bijvoorbeeld de boor of hamer in en uit het kastje, de pannen op het ‘fornuis’ of in de ‘wasbak’.

Er zijn in deze categorie speelgoed heel veel leuke opties te bedenken. Hierbij is hout wel het prettigste in verband met de stevigheid ten opzichte van plastic. Dit laatste is ook een pre voor als je kindje nog net niet loopt en zich graag wil optrekken aan het speelgoed, een houten variant biedt meer stevigheid en valt niet samen met je kindje om wanneer het zijn uiterste best doet om te komen staan.

 

Er is natuurlijk super veel speelgoed op de markt en er zijn in alles ontzettend veel variaties te bedenken. Wat ik hierboven heb beschreven zijn specifieke dingen die de motoriek van je kindje stimuleren en wat daardoor speelgoed is waar je kindje ook echt wat aan heeft. Knuffeltjes zijn leuk en gezellig maar zijn meer om mee te knuffelen dan om je mee verder te ontwikkelen in je motoriek. Natuurlijk zijn er nog 100.000 andere opties in speelgoed te bedenken en kan ik hier slechts een klein deel met jullie bespreken.

 

Geef een antwoord