Hoe je er achter komt dat omvallen je wereld steeds groter maakt!

In de vorige blog heb je kunnen lezen wat je kindje in de derde maand allemaal leert. Nu zijn we een maandje verder en kan je kindje steeds meer. Benieuwd wat er zich deze maand allemaal ontwikkelt?  Je leest het in deze blog.

Heb ik jou zo neergelegd?!

Vanaf vier maanden zul je gaan zien dat je kindje steeds meer gaat bewegen. Het zal voorkomen dat je je kindje met het hoofdje naar de ene kant in de box hebt gelegd en je het na tien minuten en kwartslag gedraaid vindt en het met de voeten vast zitten tussen de spijlen en begint te mopperen.

Ikzelf vind dit een onwijs leuke fase. Je kindje wordt steeds zelfredzamer en gaat steeds meer ontdekken. Het is in deze fase van spelen ook heel erg leuk om je kindje veel op de grond te leggen op een speelkleed. Het is dan leuk om het speelgoed om je kindje heen te gaan leggen en niet meer alleen naast je kindje.

Lees ook: Wat je allemaal leert in de derde maand!

Zo kukel je helemaal om!

Als het goed is heeft je kindje inmiddels zijn voeten helemaal ontdekt. Naast veel spelen met de handen zal je kindje dus nu ook veel met de voeten spelen. Misschien stopt hij ze wel in zijn mond? Vaak zie je dat je kindje met de handen de voetjes vasthoudt. Soms vallen ze dan ook ‘om’. In het begin schrikken ze hier vaak van maar zodra ze doorhebben hoe handig dit is blijven ze dit doen.  Je kunt nu ineens een heel stuk verder kijken als je op je zij ligt! Ook naast je ligt fijn speelgoed waar je mee kunt spelen! Dat had je eerder niet gezien! Hoe leuk is het dan ook als je als ouder hier het speelgoed neer gaat leggen.

Het omvallen is de eerste fase om te gaan oefenen met omrollen. Het is dus heel goed om speelgoed naast je kindje neer te leggen. Dit is wel handiger wanneer je kindje op de grond ligt. Wanneer je kindje namelijk in de box ligt en het naar de zij rolt is het best een beetje krap.

Buikligging

Je zult ook gaan zien dat in deze maand je kindje in buikligging zijn hoofd hoger op gaat tillen en het ook steeds langer vol kan houden om te blijven liggen. Het is dan wel zo dat niet alle kindjes buikligging even leuk vinden. Het is daarom des te belangrijker dat we van buikligging een feestje maken. Dit kan met allerlei verschillende soorten speelgoed, maar ook door zelf met je kindje op de grond te gaan liggen. Hoe leuk is het namelijk om samen op de grond te spelen.

Lees ook: Waarom de tweede maand zo leuk is!

Speelkleed

Zoals je hebt kunnen lezen zijn buikligging en gaan bewegen in deze maand de belangrijkste fases. Het is dan ook wel belangrijk om ervoor te zorgen dat de voorwaarden om dit te gaan doen goed zijn. Ikzelf adviseer vaak om een fijn grondspeelkleed aan te schaffen. Een boxkleed is voor deze fase soms wat lastig, dit komt omdat een boxkleed heel dik is. Hoe dikker en zachter de ondergrond is, hoe moeilijker en zwaarder het is om op je buik te blijven liggen. Ik ben altijd heel erg fan van of de foampuzzels of van gewone vloerkleden aan te schaffen die niet kunnen schuiven ten opzichte van de onderlaag.

Genoeg oefenmateriaal voor de vierde maand!

1 gedachte over “Hoe je er achter komt dat omvallen je wereld steeds groter maakt!”

Geef een antwoord