Afkoelen met de BabyFloat! Winactie Babyfloat.

Het is een feit! Nederland heeft te maken met een hittegolf en officiële droogte. Dat we in een land als Nederland te maken kunnen krijgen met droogte vind ik bizar! Nu zelfs de ijsjes zijn uitverkocht in de supermarkt moeten we een andere manier vinden om ons af te koelen.

De allerkleinste

Vooral kindjes onder het jaar hebben het zwaar met dit weer. Je kunt ze niet uitleggen waarom het zo warm is en door de warmte gaan ze huilen en krijgen ze het alleen maar nog warmer…. Tijd om dus te gaan kijken welke opties er zijn om af te koelen.

Zwemmen!

Kindjes mogen vanaf 6 weken, mits in goede gezondheid en ze goed groeien en eten, gaan zwemmen. Vanaf dit moment zijn de kindjes goed in staat zichzelf warm te houden en kunnen we dus met de kindjes gaan zwemmen.

Zwemmen is als ouders best spannend om te doen. Je kindje wordt in het water heel glad waardoor je het extra goed vast moet houden. Hier heeft Babyfloat iets op bedacht. Zij hebben een zwemband ontworpen die je om de nek van je kindje kunt doen.

Zielig?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het in het begin een gek ding vond. Ik vond het er best zielig uitzien en kon met niet voorstellen dat het lekker zou zitten om de nek van je kindje. Maar na heel veel filmpjes en verhalen en met kindjes te hebben mogen oefenen heb ik gezien hoe fijn de meeste kindjes het vinden. De binnenkant van de zwemband is goed afgewerkt waardoor het geen scherpe randjes heeft en je niet bang hoeft te zijn dat je kindje zich bezeert.

De Babyfloat zorgt ervoor dat het hoofdje van je kindje veilig bovenwater blijft en het heerlijk kan drijven. Hierbij kan het zijn armen en benen vrij in het water bewegen. Het heerlijke is dat je in het water gewichtsloos bent en dat bewegen je dus weinig tot geen moeite kost.

Let op!

Voor ouders is het heel fijn dat hoofdje van het kindje boven water gehouden wordt. Echter is het wel zo dat je er ALTIJD bij moet blijven.

Je moet je kindje alsnog gewoon vasthouden en kan het niet helemaal los laten drijven en ondertussen wat anders gaan doen! Zwemmen is altijd onder toezicht en dat betekend dat je constant je ogen op je kindje gericht hebt.

Voordelen van bewegen in het water

Voor we het echt over de voordelen gaan hebben, is het goed om na te gaan of je kindje het fijn vindt om in het water te zitten. Spelen in het water is namelijk heerlijk ontspannend en vooral kindjes die wat gespannen zijn kan ‘zwemmen’ heerlijk zijn. Echter vindt, net als bij volwassenen, niet iedereen zwemmen een succes. Het is dus wel belangrijk dat je goed kijkt of zwemmen voor je kindje is weg gelegd.

Door het water ontspant je kindje en kan het heerlijk gewichtsloos bewegen. Vooral kinderen die moeite hebben met bewegen ‘tegen de zwaartekracht’ vinden het heerlijk om in het water te bewegen omdat het in het water simpelweg minder zwaar is.Je hoeft daarom ook niet bang te zijn dat het slecht is voor de nek of het hoofd van de baby, je weegt in het water veel minder dus het is niet zo dat het hele gewicht van het kindje aan zijn hoofd ‘hangt’.

Plus het kan lekker verkoelend zijn, mits het water niet te koud, te koud water zorgt weer voor een gespannen kindje😉.  Kindjes die al wat vaardiger zijn kunnen zowel op de buik of op de rug drijven/zwemmen en komen soms echt al kleine stukjes vooruit! Hoe leuk is dat!

Ben jij nou benieuwd hoe een Babyfloat werkt of wil je er graag een hebben? Ik mag twee Babyfloats weg geven! Wil jij een Babyfloat winnen? Like de Facebook en Instagram pagina van mij en de Facebook en Instagram pagina van Babyfloat. Like de post op mijn Facebook of Instagram pagina en zet onder de post je naam en de kleur die jij graag zou willen winnen!

De winnaar maken we bekend op dinsdag 7 augustus.

 

 

 

Geef een antwoord