Vaderschap voor dummies! Speciaal voor alle papa’s!

Dit wordt een hele speciale blog voor alle papa’s. Want hoe breekbaar is een baby? Wat kun je met een baby doen om het te vermaken, de beste tips met poepluiers en vanaf wanneer kun je ravotten met je baby? Speciaal voor de papa’s met deze vragen is dit artikel!

Breekbaar?

Veel vaders/mannen vinden het in het begin heel eng om een baby vast te houden. Ze zijn bang dat ze het laten vallen of dat ze het kindje in kwestie pijn doen. Mannen ik kan jullie uit de droom helpen, baby’s zijn niet ‘breekbaar’. Om op de wereld te komen hebben ze al een hele weg afgelegd en dat is nou niet zo prettig en comfi, voor moeder ook niet maar daar hebben we het nu even niet over.

 

Lees ook: Dit kan je kindje al direct na de geboorte.

Vasthouden voor dummies

Als je je kindje wilt vasthouden en het is onder de drie maanden is het hoogst verstandig het hoofdje goed te ondersteunen. Dit kan je kindje nu eenmaal niet zelf dus hier zal je het bij moeten helpen. Probeer het kindje niet te ‘gespannen’ vast te houden. Dit merkt je kindje en die spanning neemt het over, resultaat gespannen vader met huilende baby, resulteert in nog meer gespannen vader en nog harder huilende baby en mopperende moeder. Doe maar gewoon alsof het heel comfi en relaxt is als je je kindje vasthoudt, probeer voor jezelf comfortabel te zitten als je je kindje op schoot hebt, dit neemt je kindje over.

Nu kom je er echt niet meer onderuit

We kennen ze allemaal, de filmpjes op social media waarbij vaders filmen hoe ze een poepluier verschonen en zelf een emmertje nodig hebben. Al die filmpjes hebben één ding gemeen. Voor ze beginnen met verschonen, checken ze hoeveel er in de luier zit, doen de luier daarna weer dicht. Dit proces herhaalt zich een paar keer aangezien ze niet kunnen geloven dat zoiets liefs en schattigs zoiets ranzigs kan produceren.

Het probleem is dat je op dit moment de geur laat ontsnappen en dit aroma zich kan verspreiden waardoor het alleen maar harder gaat stinken! Tip, be quick! Hoe sneller je alles doet hoe minder geurtjes er kunnen ontsnappen 😉!

Spelen?

Vanaf wanneer kun je nu echt spelen met je kindje? Geloof me dit kan al vanaf een week of 4-6. Dan begint je kindje te reageren op gezichten en gaan ze lachen. Elke kind vindt andere spelletjes leuk. Het is dus aan jou als papa om uit te zoeken wat ze leuk vinden. Spelen met de handen en voeten? Op de buik liggen en kletsen?

Lees ook: Hoe je er achter komt dat omvallen je wereld steeds groter maakt!

Kietelen en stoeien vaak nog niet. Dat duurt echt nog wel een paar maanden/jaar. Je zult dus moeten gaan kijken wat bij je kindje past en welk speelgoed ze leuk vinden.

 

Geef een antwoord