Joh wat leuk dat je er bent.. De grootste ergernissen van kraamvisite

Als kersverse ouders sta je te springen om je kindje aan vrienden en familie voor te stellen. En dat je de afgelopen weken niet geslapen hebt en van voeding naar voeding leeft en je al weken niet in de spiegel hebt durven kijken, ach, dat  maakt je eigenlijk niet uit. Tot die verre tante de hele middag wil blijven en met je kindje op schoot wil blijven zitten en dan om je kindje te troosten ook nog haar vinger in de mond van je kindje stopt! In dit artikel hebben we het over de grootste ergernissen en stellen we ongeschreven regels.

Joh wat leuk dat je er bent….

Kraamvisite is eigenlijk bedoeld om kennis te maken met het kindje en om ouders te feliciteren. Sommige ouders kunnen niet wachten om hun kindje aan je voor te stellen, andere ouders hebben graag wat meer tijd in de nieuwe samenstelling voor ze visite over de vloer krijgen.

Het is daarom belangrijk om ALTIJD een afspraak te maken voor je langskomt. Zo weet je wat de wensen van ouders zijn en kun je rekening houden met het voedt en slaap schema van zowel moeder als kind. Onverwacht langskomen is iets wat de meeste ouders niet fijn vinden. Geef de  kersverse  ouders de ruimte en vraag of het uitkomt😉

Post!

Wanneer je een kaartje langsbrengt en je kunt ongezien weer gaan dan is er niks aan de hand. Echter wanneer de ouders je zien dan hebben ze toch de neiging om de deur open te doen en je binnen te laten. Om ongemakkelijkheden te voorkomen kunnen we het beste de post inschakelen om je kaartje te bezorgen.

Heerlijk knuffelen

Voor veel mensen is kraamvisite en goed excuus om weer even heerlijk in baby wangetjes te knijpen en te knuffelen met een kleintje! Echter is niet ieder kindje hiervan gediend. Soms is de start van een kindje niet optimaal, of het kindje is wat gevoeliger voor prikkels. Ik heb het hier niet over huilbaby’s of kinderen met informatieverwerkings problematiek maar gewoon kinderen die nog niet echt een ritme gevonden hebben. Voor de kindjes kan even knuffelen met die tante en oom en nichtjes en neefjes resulteren in een avond vol met huilen en slecht slapen.

Lees ook: Help een huilbaby!

Niet elke kindje is dus geschikt om te knuffelen en op schoot te nemen. Wanneer moeder dit dus niet wil, respecteer deze keuze. Er komt vast een ander moment wanneer het kindje wat ouder is.

Alternatief voor speen?

Ik heb de ergste voor het laatst bewaard. We hebben allemaal een goed bedoeld familie lid die dit bovenstaande niet boeiend vindt en toch zo een half uur met je baby op schoot zit. Wanneer het begint te huilen en het kindje pakt de speen niet ze zo hun pink in de mond van je kindje stoppen! Jongens dit kan echt niet! Jij wordt er toch ook niet blij van als iemand zo z’n vinger in je mond stopt! Weet jij veel waar die pink is geweest

Hatsjoe

Een verkoudheid of een afzwakkend griepvirus kan voor ons volwassenen heel vervelend zijn. Gelukkig hebben wij een prima werkend immuunsysteem en is het virus in no time uitgeroeid. Helaas geldt dit niet voor baby’s, met name onder de drie maanden. Hun immuunsysteem werkt nog niet optimaal en daardoor zijn ze erg vatbaar voor ziektes. Een verkoudheid kan voor een baby oplopen tot het RS virus. Dit is heel gevaarlijk voor kinderen onder de drie maanden en kan resulteren in een ziekenhuisopname in verband met slecht drinken en benauwdheid.

Lees ook: Wat kan je kindje al direct na de geboorte?

Ziek? Dan bel je de kraamvisite af en kom je een andere als je beter bent. Je wil de baby toch niet in gevaar brengen?

Kortom

Maak een afspraak om langs te komen, blijf niet te lang en ga niet ziek op visite. Misschien wel de allerbelangrijkste, respecteer de keuzes van ouders. Het zal vast met een reden zijn en ze zijn nog lang genoeg klein om misschien later mee te knuffelen 😉!

 

Geef een antwoord