Het eerste pakje, wat zijn dingen waar je rekening mee moet houden?

Voor dat de meeste baby’s geboren worden hebben ze al een garderobe die uitgebreider is dan die van menig vader! Wat is nou handige kleding zowel voor je kindje om te dragen als voor jou om aan te trekken? Wat zijn de gedachtegangen achter bepaald items? Je leest het in dit artikel.

Keuze in overvloed

Je bent in verwachting en de hele wereld mag het weten. Vaak voor de 12 weken is het eerste pakje al in huis. Naarmate de zwangerschap vordert wordt de kledingkast steeds verder gevuld. Rond de bevalling heeft je kindje al zo’n enorme garderobe dat je je afvraagt of het allemaal wel gedragen gaat worden! Laat ik je vast uit die droom helpen, ze poepen en spugen hun kleding vaak onder dus meerdere outfit changes per dag is geen uitzondering.

Kleding en babygym van I luf stuff

Type kleding

Net zoals bij volwassenen zijn er voor baby’s verschillende stijlen en type kleding. Voor new born is het van skinnny jeans tot volledig pyjama pakje maar ook gewoon losse items met broeken, shirts, jurkjes, rokjes enzovoort.

Belangrijk is dat je kindje lekker kan bewegen. Zo moet de kleding soepel zijn, niet te strak zitten en niet te zwaar zijn. Je kindje beweegt in het begin nog weinig en ligt met de knieën vaak nog opgetrokken. Hiervoor is het prettig makkelijk zittende kleding aan te hebben. Denk hierbij aan een joggingbroek, of voor de meisjes een rokje met maillot of legging. Hoe leuk en schattig een (skinny) jeans ook staat ze bewegen eenmaal niet zo makkelijk.

Lees ook: Waar moet je op letten bij eerste schoentjes?

Wanneer jij gaat sporten of lekker op de bank duikt doe je ook iets aan wat lekker zit, je gaat niet in je mooie strakke spijkerbroek of strakke top op de bank zitten. Dit geldt ook voor je kindje, dus zachte stofjes, en kleding waar rek in zit zodat het makkelijk beweegt.

Hele pyjama pakjes?

Waar we het nu nog niet over gehad hebben zijn de ‘hele’ pakjes. Hierbij zitten de ‘sokken’ aan de broekspijpen vast. Het voordeel van deze pakjes is dat je kindje de sokken niet uit kan trappen en je de hele dag achter de sokken aan moet om ze te zoeken en weer opnieuw aan te doen. Ze hebben daar van die extra sokjes voor maar ook die werken niet.

Pyjama pakje

Het lijkt dus de perfecte oplossing. Voor je ze zo’n pakjes aangetrokken hebt en de voeten inderdaad in daarvoor bestemde plaats hebt gestopt… Dat duurt even. Maar dan lijkt het top, de voeten kunnen niet koud worden, prima! Zou je denken…

Het nadeel is dat de voeten los in de sokjes zitten. Hierdoor kan je kindje zijn voeten loskrijgen uit de sokken en de voeten krap in de broek zitten. Heel onhandig! Het voordeel is dat je de sokken niet kwijtraakt maar wel dat je ongeveer 1000 keer per dat de voeten weer goed in de sokken moet doen….

Lees ook: Wat kun je doen om een voorkeurshouding te voorkomen?

Een ander nadeel is dat wanneer je kindje groeit je dat in deze pakjes niet goed doorhebt. Omdat de het eigenlijk bijna altijd wel past. Dat het dan voor je kindje heel krap en oncomfortabel zit kunnen ze je niet vertellen…

Kortom eigenlijk een soort van hippe sportkleding voor je kindje waarbij elke item apart gedragen wordt. Helaas van het sokken rapen maar het is niet anders 😉

 

Geef een antwoord