De gouden tip(s) bij het aanschaffen van de babykamer

Joehoe je bent zwanger! Naast dat je je redelijk belabberd hebt gevoeld, althans75% van de dames is het vooral heel erg leuk! Hoe spannend is het! De meeste aanstaande ouders kunnen niet wachten om te gaan beginnen met de babykamer. Weet jij waar je allemaal op moet letten? In dit artikel deel ik een aantal tips!

Kleuren

In het artikel van een aantal weken geleden hebben we het over kleuren gehad. Hierin vertelde ik dat baby’s goed in staat zijn licht en donker van elkaar te onderscheiden maar in het begin nog moeilijk kleuren kunnen zien.

Lees ook: het ontwikkelen van de ogen.

Tegenwoordig weten de meeste mensen welk geslaagd het verwachte kindje heeft. Dit maakt het kiezen van een kleur natuurlijk een stuk gemakkelijker. Al is het tegenwoordig niet meer het baby roze of babyblauw wat de boventoon voert.

Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je kindje er niet alleen de eerste maanden op gaat slapen maar soms tot een jaar of 2, of tot ze plaats moeten maken voor een nieuwe baby, op de kamer slapen. Kies daarom voor een niet al te drukke kleur of behangopties. Wanneer het een kamer vol met kleuren, strepen stippen enzovoort is kunnen kinderen onrustig worden, dit is nou net niet wat je op een slaapkamer wilt.

Meubels

In een babykamer hebben we eigenlijk de standaard drie meubels: bed, kast en commode. Die eerste twee, ja ach kun je niet zo veel verkeerd aan doen. Kies vooral iets wat je mooi vindt.

De commode is de plek waar je je kindje verschoond, aankleed, afdroogt na het bad. Simpelweg een plek waar jij lekker aan moet kunnen staan en je kindje lekker op moet kunnen liggen.

Wanneer je als ouder rechtshandig bent is het al snel zo dat het kindje met het hoofd naar links gelegd zal worden zodat je met rechts je kindje kunt verschonen. Dit betekent wel dat jij altijd rechts van je kindje staat tijdens deze momenten.

In het kader van voorkomen is beter dan genezen en een voorkeurshouding is al zo makkelijk te ontwikkelen hier een handige tip.

Lees ook: voorkeurshouding

Kies een commode waarbij je je kindje rechts van voren aankijkt. Ze zijn er gelukkig tegenwoordig steeds meer! Doordat je je kindje van voren ziet wordt niet steeds naar één kant gelokt en zal het je altijd in het midden aankijken. Nog veel gezelliger ook nog! Plus wanner jij rechts en je partner linkshandig bent goed je niet steeds de hele commode te verbouwen als de ander de vorige luier heeft verschoond.

Wil je hier verder over lezen: https://kinderfavorites.com/spontaan-verliefd-op-ledikant-vrolijk/

Geef een antwoord