Wanneer heeft je kindje eigenlijk schoenen nodig

Allereerst de beste wensen voor 2020! Dat het maar een liefdevol en gezond jaar mag zijn.

Heeft jouw kleintje besloten om in 2020 te beginnen met lopen en ben je benieuwd wanneer het tijd is om schoenen aan te doen? Je leest het in dit artikel.

Eerste stapjes

Kinderen beginnen met het maken van kleine zijwaartse stapjes als ze gaan lopen. Vaak doen ze dit aan de tafel of bank. Dit doen ze zodat ze vaak nog met de buik kunnen steunen tegen de bank of tafel, dit voelt veiliger.

Wanneer dit goed gaat zal je kind zich langzaam verder gaan voortbewegen. Dit betekent dat ze gaan oversteken van bijvoorbeeld bank naar salontafel of dat ze achter een loop kar gaan lopen.

Wanneer kindjes binnenshuis lopen is het goed om ze lekker op blote voeten of sokken met antislip te laten lopen. Nu moet ik daar even wat over kwijt. Heb je wel eens gekeken voor welke leeftijd antislipsokken zijn? Vaak voor hele kleine kindjes die nog lang niet lopen! Hoe onhandig! Ze zouden voor kinderen van acht maanden tot anderhalf jaar sokken met antislip moeten maken!

Schoenen

Veel ouders doen kinderen al heel vroeg schoenen aan. Vaak dezelfde als ouders, simpelweg omdat het heel schattig is en het er leuk uitziet. Echter zijn dit vaak zware en massieve schoenen voor kinderen die kruipen. Probeer het zelf maar eens, kruipen met je schoenen of met je sokken. Kruipen doe je namelijk met gestrekte voeten, alleen lukt dit niet wanneer je schoenen aan hebt.

Als kinderen in het begin gaan lopen, lopen ze vooral korte stukjes binnenshuis. Binnen dragen wij over het algemeen ook geen schoenen, dus dat hebben kinderen ook niet nodig. Je wilt ze het liefst zo goed mogelijk de ondergrond laten voelen zodat ze goed voelen wat ze moeten doen. Tevens wil je dat de voet zo veel mogelijk bewegingsvrijheid heeft en daardoor makkelijk kan corrigeren

Eerste schoenen

Wanneer begin je dan met schoenen? Pas wanneer je kindje echt buiten kan lopen heeft het zin om schoenen aan te trekken. Maar wel alleen voor buiten. Zolang je lekker thuis bent laat ze lekker op sokken, sloffen of blote voeten lopen.

Koop als eerste schoenen vooral hele soepele en flexibele schoenen. Zo hebben de voeten de meeste bewegingsvrijheid en kan je kindje bijvoorbeeld als hij bijna struikelt makkelijker corrigeren.

 

 1 gedachte over “Wanneer heeft je kindje eigenlijk schoenen nodig”

Geef een antwoord