Artikel 200, een speciale editie

Wauw! Heel eerlijk, ik had niet gedacht dat ik zoveel artikelen op dit platform zou publiceren, 200! Vandaag een jubileum editie over mijn werk als kinderfysiotherapeut

Beste baan die er is

Als kinderfysiotherapeut maak ik heel veel mee. Ik krijg de kans om bij jonge gezinnen achter de deur te kijken. Te zien hoe het is om ouders te zijn van een pasgeborene. Ik zie hoe kwetsbaar ouders zich opstellen als het gaat om de zorg rondom hun kind. Hoe graag ze het aller beste willen voor hun kind. Handelen uit liefde en graag meer willen leren met als doel, hun kind helpen.

Hier behaalde ik mijn diploma Kinderfysiotherapie

Als kinderfysiotherapeut kom ik eigenlijk alleen in gezinnen waarbij er een hulpvraag is rondom hun kind. Ik kom simpelweg niet voor de gezelligheid of standaard controles.

Lees ook: Waar je de kinderfysiotherapeut voor kunt inschakelen

Ik mag meedenken met ouders rondom de ontwikkeling van hun kind. Wanneer kinderen ouder zijn natuurlijk samen met ouder en kind. Ik vind het mooi om samen aan deze plannen te werken en op die manier het kind te helpen zich te ontwikkelen.

 Samenwerken

Als kinderfysiotherapeut vind ik het ontzettend belangrijk om samen te werken. Ik werk dan wel in de eerste lijn (vrijgevestigde praktijk) maar ook hier is juist de zorg rondom een kind multidisciplinair. In een ziekenhuis of revalidatiesetting is het heel makkelijk om samen te werken met de arts, verpleegkundige enz. In de eerste lijn is dat ingewikkelder. Er is weinig tijd, alle agenda’s lopen over en tegelijk tijd hebben is daarom soms een uitdaging.

Lees ook: Waar je de kinderfysiotherapeut voor kunt inschakelen, deel 2.

Als kinderfysiotherapeut hebben we het geluk dat we (op verwijzing) aan huis mogen komen. Dit is dus een kijkje ‘achter de schermen’. Ik kom regelmatig in gezinnen waar veel zorgen zijn. Dit kan zijn rondom de situatie tussen ouders, financiële situatie maar soms ook, hoe schrijnend ook, verdenking op mishandeling van een kind. Wanneer deze verdenking er is kan deze gedeeld worden met andere betrokken partijen.

Foto geplaatst met toestemming van Fysio Oude IJsselstreek

Het mooiste aan het vak

Als iemand mij zou vertellen dat ik nog maar met één doelgroep zou mogen werken ik moest kiezen zou ik dat niet kunnen. Ik vind juist de verschillende groepen fantastisch. De pubers waarbij je soms ook een beetje aan het opvoeden bent tijdens de revalidatie, de ouders met hun pasgeborene waarbij je heel relaxt in de thuissituatie mag werken, de schrijf kinderen binnen school en de samenwerkingen met de leerkrachten, de motorische onhandige kinderen die echt iets willen leren… het is allemaal even mooi en even speciaal.

8 jaar

Inmiddels werk ik ook al 8 jaar bij Fysio Oude IJsselstreek, waar ik enorm veel heb mogen leren. Wat eerst een kleine praktijk was met drie fysiotherapeuten zijn we nu uitgegroeid tot een team van acht fysiotherapeuten waarvan drie kinderfysiotherapeuten! Naast mijn werkzaamheden in de praktijk heb ik altijd de kans gekregen om me ook op persoonlijk vlak te ontwikkelen.

Foto geplaatst met toestemming van Fysio Oude IJsselstreek

Dat begon met de blog maar groeide eigenlijk uit tot een groter doel. Niet alleen ouders maar ook collega’s en aanstaande collega’s scholen! Want hoe mooi is het als je over je grootste passie mag vertellen en mensen er meer over mag leren. Hoe eng ik het in het begin ook vond om voor een groep te staan, waarin de gemiddelde leeftijd ruim vijf jaar boven mijn eigen leeftijd lag, te gaan staan en te vertellen wat je weet! Daarom in dit artikel een speciale dank je wel naar de praktijk. Zonder mijn enorme werkplezier daar had ik vandaag niet het 200eartikel geschreven. En ik ben met nog iets heel moois bezig maar, hoe irritant ook, daar moeten jullie nog even op wachten.

p.s. de praktijk heeft een nieuwe website, mocht je benieuwd zijn naar onze locatie en de praktijk, HIER vind je de website!

Geef een antwoord