Babyzwemmen, de do’s en don’ts

Babyzwemmen is iets wat sommige ouders en kinderen heerlijk vinden. Andere vinden dit juist vreselijk. Waar kan het aan bijdragen en wanneer is het juist goed om dit samen te gaan doen? Je leest het in dit artikel.

Water

Er is niks fijner dan in het water bewegen. In het water kunnen we ontspannend. We zijn als mens gewichtsloos. Dit betekent dat het makkelijker is om in het water te bewegen. Als het gaat om baby’s zien we dat ze vaak goed ontspannen door het warme water. Het is simpelweg wat ze negen maanden lang in hebben rondgedobberd voor ze geboren werden. Niet gek dat het babyzwemmen in warm water een kalmerende en rustgevend effect op ze heeft.

Lees ook:Afkoelen met de BabyFloat! Winactie Babyfloat.

Ontspannen

Voor kinderen die gespannen zijn kan het heel fijn om dit samen met een, of beide ouders te doen. Buiten het feit dat je kindje door het warme water fijn kan ontspannen is er ook de huid op huidcontact wat er ontstaat. Omdat je beide in badkleding bent maak je op een andere manier contact dan wanneer je kindje gekleed is.

Ook is het fijn om ‘echt iets met je kindje te kunnen doen’. De dagen van een jonge ouder staan vooral in het teken van zorgen. Door samen te gaan zwemmen kun je samen een activiteit ondernemen! Voor beide partijen heel erg fijn!

Sterker worden

Voor jonge kinderen het soms moeilijk om hun hoofd op te houden vooral op de buik. Het fijne van het water is dat je dit gedoceerd met ze kunt oefenen. Het is natuurlijk niet vergelijkbaar met op de buik liggen. Je kindje kan de armen namelijk niet steunen maar wel kun je zo samen oefenen het hoofd op te houden wanner het kindje op de buik in het water gehouden wordt.

Niet voor iedereen

Niet alle kinderen hebben baat bij zwemmen. Voor sommige kinderen is het nog te moeilijk. Die moeten bijna letterlijk op hun tenen lopen om het vol te kunnen houden. Dit hoor je dan aan hun ademhaling en ze zullen uiteindelijk gaan mopperen.

Lees ook:Wat je als ouder kunt doen aan een voorkeurshouding

Een ander kind vindt het warme water toch minder prettig. Of maken zo’n hysterie van het aan- en uitkleden dat het moeilijk kan ontspannen. Dan is niet voor jouw kindje weggelegd. Dit is niet erg. Er komt vanzelf een moment wanneer je kindje hier wel van kan genieten!

1 gedachte over “Babyzwemmen, de do’s en don’ts”

Geef een antwoord