Over mij

Mijn naam is Anne Pauw en werk als Kinderfysiotherapeut in de achterhoek. Al voor ik begon met studeren voor fysiotherapeut wist ik dat werken met volwassenen niet mijn hoofddoel was. Ik wilde graag met kinderen werken en het liefste met de aller aller kleinste onder ons. Om Kinderfysiotherapeut te worden moet je eerst studeren voor algemeen fysiotherapeut.  In 2012 studeerde ik af aan de HAN in Nijmegen als Fysiotherapeut. Direct in 2012 ben ik gestart met de opleiding Kinderfysiotherapeut op Avans+ in Breda waar ik in 2016 mijn Master titel als Kinderfysiotherapeut behaalde. Gelukkig was de laatste een deeltijd studie waardoor ik naast mijn studie ook al kon werken en ervaring op kon doen als Kinderfysiotherapeut in opleiding.

Inmiddels werk ik dus al 5 jaar met kinderen en ben ik me steeds verder gaan specialiseren binnen de kinderfysiotherapie waardoor ik nu voornamelijk met baby’s werk. De uitdaging aan het werken met baby’s is dat ze niet kunnen praten en je samen met ouders moet bespreken en uitzoeken wat er met hun pasgeboren baby aan de hand is. Ze kunnen je immers niet vertellen waar ze last van hebben of waar het pijn doet.

Baby’s zijn zo puur en zo eerlijk. What you see is what you get!

Hoe bijzonder is het om ouders te begeleiden om zo goed mogelijk voor hun baby te zorgen en zich zo goed mogelijk te laten ontwikkelen. Hele kleine aanwijzingen of tips kunnen van een huilbaby soms een heel tevreden baby maken. Dit is maar een klein voorbeeld van velen!

Veel plezier met lezen van de blogs!